Produktion på Sri lanka

Med tanke på den senaste tidens oroligheter i Asien med Indiens Covid utbrott och militärjuntans övertag i Myanmar så har vi sett ett ökat intresse för att hitta nya produktionsmöjligheter. Vi har sedan många år drivit produktionsbolaget Fidelity på Sri Lanka och utöver att vara ett semesterparadis har Sri Lanka väldigt fina produktionsmöjligheter med goda arbetsförhållanden och villkor som vida överstiger grannländernas nivåer. Det finns en stor respekt för arbetarna och deras förhållanden som regleras med hjälp av fackförbund i lagar. Vi är mycket stolta över den fina och ansvarsfulla produktion vi kan erbjuda på Sri Lanka. Läs gärna mer nedan om Fidelity och besök gärna vår hemsida för ännu mer info.  

Fidelity
Fidelity är vårt egna produktionsbolag på Sri Lanka som vi äger och driver tillsammans med vår brittiska kollega Chris Holden. Vi kan erbjuda allt från design, till sourcing och produktion, och levererar en färdig produkt till kund. Vårt kontor ligger i centrala Colombo där vi håller i allt från logistik till QC. Vi har även ett eget sample room precis i utkanten av Colombo för att snabbt kunna få fram prover till våra kunder. Totalt har vi ca 15 personer som jobbar på plats på Sri Lanka. 
 
Vill man så nominerar man sina egna trims och tygleverantörer annars kan vi hjälpa er att sourca det som passar era produkter. Vi anpassar det helt efter vår kunds önskemål och behov, och vill man så är man hjärtligt välkommen att besöka oss på Sri Lanka.
 
Frakten från Sri Lanka till Europa tar ca 21 dagar vilket är hälften av tiden från Kina. Sri Lanka erbjuder även GSP+ (General System of Preference) dvs tullfritt vilket innebär att man vinner 12% tullkostnader, om man sourcar lokalt. Vi tillverkar en hel del egna tyger lokalt för att ge våra kunder möjlighet att ta del av GSP+.