Ny leverantör - RCO100 by Säntis Textiles

Trendence börjar jobba med - RCO100 by Säntis Textiles en leverantör som producerar 100% återvunnet bomullstyg med högsta kvalitet och lika bra styrka som ny bomull. RCO100 är den första i sitt slag på marknaden att kunna leverera 100% återvunnen bomull utan några blandningar. Det som gör det möjligt för RCO100 att spinna 100% återvunnet bomullsgarn utan att använda några blandningar är den mekaniska återvinnings- och centrifugeringsprocessen.

RCO100-garn är tillverkade av återvunnen bomull från både pre och post konsumtion, textilavfall och rester från tygproduktion som annars hade kastats för att brännas eller dumpas på soptippen. Avfallet och resterna samplas in i över hundra GRS-källor i tre länder som sedan spins till garn i lika hög kvalité som ny bomull. RCO100 säljs både som färdiga tyger och som garn. 

Minska klimatpåverkan med 75%
Jämfört med ny bomull kan produkter som RCO100 minska klimatpåverkan med över 75%. RCO100 minimerar både vattenåtgången, minskar miljöföroreningar och använder inte heller blekning och kemikalier i sin produktionssprocess. Processen har en låg miljöpåverkan genom laserteknik som hjälper till att drastiskt minska mängden kemikalier, vatten och energi som konventionell bomullsproduktion och tillverkning kräver. RCO100 är GRS, RCS och Oeko-Tex certifierad. 

Säntis har inköpskontor i Kina, Indonesien, Pakistan och Thailand och de erbjuder också spårbarhetslösningar i samarbete med Fibretrace.